Noorsoopolitseinik Heidi Sosi

Algamas on uus kooliaasta, mis toob endaga kaasa palju rõõmsaid hetki ja väljakutseid. Et üksi rõõm ei jääks jagamata ning ükski mure lahendamata, teen lühida meeldetuletuse.

Lapsevanem – lapsega, kes alustab esimest korda kooliteed ja kel tuleb see läbida jalgsi, on soovitatav teha seda mõned korrad lapsevanema saatel. Nii on lapsel turvalisem ning vanem saab selgitada, kuidas on kõige ohutum liikuda kooli ja tagasi.

Tee ületamise eel veendu, et autojuht on Sind märganud ja annab teed. Bussist väljudes ära jookse kohe teele. Ületa teed vaid selleks ettenähtud kohas. Kõnni- ja sõiduteed ei ole mänguväljakud – need on liiklemiseks, kus tuleb arvestada ka kõigi teiste liiklejatega.

Liiklusmärkide tähendusi on oluline teada, ikka selleks, et tagada ohutus. Koolitee võiks alata pigem mõni minut varem, kui hiljem, et ei oleks vaja liigselt kiirustada ja sattuda kiirustades ohtudesse.

Rattaga sõites kanna kindlasti kiivrit ja käitu nii, nagu üks eeskujulik juht käituma peab. Kui märkad, et mõni laps on hädas või segaduses, ära karda aidata.

Mõistvat suhtumist ja ohutut liiklemist soovib Teile noorsoopolitseinik Heidi Sosi.