NOORTE KIRJANDIVÕISTLUS

Häädemeeste Keskkool kuulutas oktoobris välja Eesti ja Läti piiriäärsete valdade noortele kirjandivõistluse teemal „Mis teeb minu koduvalla/kodukoha eriliseks?“. Kirjandivõistluse üks erilisus oli see, et õpilased kirjutasid oma emakeeles, aga žürii jaoks kirjandeid ei tõlgitud (läti keeles kirjandivõistluse teema: „Kas padara manu Dzimteni īpašu?”). Žürii liikmed (Elina Bone, Ieva Spolīte-Jansone, Gunda Tire) tunnevad väga hästi nii eesti kui läti keelt.

Kirjandivõistlusele laekus kokku 21 tööd. Kiidame ja täname Häädemeeste Keskkooli tublimaid kirjutajaid: Carolin Mihhailova, Karl-Magnus Pruul, Erik Raimond Ristmäe, Henry Näär, Alison Moora, kes saavad Häädemeeste valla poolt väikesed auhinnad.

Žürii kiitis kõiki kirjutajaid ning tõstis esile alljärgnevate meie noorte kirjutajate tööd: Carolin Mihhailova ja Henry Näär. Kõige rohkem kiidusõnu sai Alison Moora lugu.

Žürii liikme Ieva Spolīte-Jansone sõnul meeldis Alison Moora töö selle siiruse ja ehtsuse pärast, mis kirjutaja edasi andis. Ja väikesed detailid, mis autori sõnul teevad tema justkui mitte midagi ütlevast kodupaigast talle erilise paiga.

Suur tänu õpetaja Kaire Lainele kirjandivõistluse läbiviimise eest!