Testimine jm info

Tänan kõiki mõistva suhtumise eest! Sel nädalal viisid testimist läbi eelkõige klassijuhatajad, aga järgmisel nädalal võiks see muutuda juba rahulikuks rutiiniks.

Järgmistel nädalatel testime esmaspäeviti ja neljapäeviti ning esimese tunni alguses. Osad lapsevanemad on võtnud testid koju ja teevad testid samadel päevadel kodus.

Kui laps on haiguse hiljuti läbi põdenud, testi tegema ei pea.
Kui laps on vaktsineeritud, on soovitav test siiski teha.

Kui kiirtest näitab positiivset tulemust, teatab õpetaja vanemale ja laps läheb koju. Lapsevanem võtab ühendust perearstiga, kes saadab tegema PCR-testi. Alles siis, kui PCR-test on ka positiivne, on klassikaaslased lähikontaktsed, lähevad kolmeks päevaks distantsõppele ja peavad tegema 4. päeval PCR-testi. Need õpilased ei pea PCR-testi tegema, kes on vaktsineeritud ja hiljuti haiguse läbi põdenud.

Üldine reegel on, et läbipõdenud ja vaktsineeritud ei peaks jääma ka distantsõppele, aga meie koolis hindame olukorda ja otsustame klasside kaupa. Õppetööd on lihtsam korraldada, kui kogu klass on korraga kas koolis või distantsil.

Infot saab ka Haridus- ja Teadusministeeriumi kodulehelt: https://www.hm.ee/et/koroona

Rahulikku meelt kõigile!