Ettevõtete külastus

Täna külastasid 7.-9. klassi õpilased Ettevõtliku Kooli raames Viljandimaa ettevõtteid Pajumäe Talu OÜ ja Solarstone OÜ ning Kondase keskust.

Pajumäe Talu OÜ tegeleb mahetootmisega. Õpilased said lähemalt vaadata veiseid, mahetoodete tootmist, degusteerida erinevaid Pajumäe Talu mahetooteid ning osaleda viktoriinis, mille auhinnad olid välja pannud Pajumäe Talu peremees. Klientide lemmikuteks on saanud mahe maitsestamata jogurt ning kohupiim. Meie õpilaste lemmikuks osutus mahe jogurt ja kohupiim mahedate mustikatega.

Kondase Keskuses said õpilased kujundada endale sobivad märgid või magnetid ja tutvuda autsaider kunstnike tööde näitusega.

Solarstone OÜs said õpilased tutvuda lähemalt päikesepaneelide testimisega, jätkusuutliku integreeritud click-on “päikesekatuse” lahendustega. Huvitav oli ka tutvuda ettevõtte IT-lahendusega, mis aitab määratleda drooni abil päiksepaneelide korrasolekut ning katuse soojuspidavust.

Oli õppimist täis päev, kus olime eesmärgiks võtnud järgmised õpiväljundid: saada ülevaade päikseenergia tootmisest, mahe põllumajandusest ja ettevõtte toimimisest ning John Digby graafilisest disainist.

Oleme tänulikud tublidele õpilastele ning ettevõtetele, kes meid rõõmsalt vastu võtsid!