* Eelmisel nädalal:

Neljapäeval 19. septembril külastasid AHHAA keskust Nemo Tuuling, Aaron Juurikas, Erik Selge ja Freddy Kasvandik ning endised õpilased Sander Vanker ja Henri Pill koos õpetaja Triin Türkiga. Õpilased osalevad sel aastal Robolahingus, mis on Baltikumis ja Põhjamaades ainulaadne puldiga juhitavatele lahingurobotitele mõeldud võistlus, kus ise ehitatud masinad püüavad üksteist spetsiaalselt võitluseks ehitatud areenil kahjutuks teha. Võistlevatel robotitel on kaks erinevat kaaluklassi: kergkaal: 0-29,9 kg ja raskekaal: 30,0-55,0 kg. ​Suuruse piirang võistlevatele robotitele on üks kuupmeeter. Robotite vahelise matši pikkus on kaks minutit ning selle aja jooksul tuleb neil anda endast kõik, et vastane kahjutuks teha. Matš võidetakse, kui vastane on olnud liikumatu 20 sekundit. Kui mõlemad robotid peavad vastu kaks minutit, siis jääb võistlus viiki, kuid žürii jagab lisapunktid võistlejate vahel ära. Lisapunkte antakse agressiooni, juhitavuse ning robotile tekitatud vigastuste põhjal. AHHAA Robolahing toimub 1. – 2. novembril Lange Motokeskuses. Reisi eesmärk oli aidata õpilastel robot võistluseks valmis ehitada. Kohapeal aidatakse keevitusega, elektroonikaseadmete ühendamisega ning võitlusrelva paigaldamisega.

Reedel 20. septembril külastasid 11.-12. kl õpilased koos õpetaja Eve Pajuväljaga Pärnu Muuseumi, kus NoVa (Noorte Vabamu) korraldas põlvkondade kohtumiste sarja ürituse, mille teemaks oli suurpõgenemine 80 aastat tagasi. Suurpõgenemisest eluga pääsenud jutustasid oma lugusid Pärnu õpilastele.  

Reedel 20. septembril korraldas jalgpalliklubi Poseidon jalgpalli tutvustava tunni 1.kl õpilastele. 

* Sel nädalal:

25. september  Tartu ülikooli keemia õpikoda 11.-12. klassi õpilastele.

26. september   Euroopa keelte päeva tähistamine. Külas Tartu Ülikooli eesti keele ajaloo ja murrete professor Karl Pajusalu, kes viib läbi tunni „Häädemeeste murrak Euroopa keelena“:

6. – 7. klassile (kell 9.00) ja 10.- 12. klassile (kell 9.50)

* Eelinfo:

1. oktoobril osalevad 4. klassi õpilased KüberPähkli olümpiaadil

4. oktoobril osalevad 5. ja 9. klassi õpilased KüberPähkli olümpiaadil

4. oktoober   Õpetajate päeva tähistamine koolis ja vallas

7. oktoober  Pärnumaa noorte inspiratsioonipäev, osalevad ÕE liikmed

17. oktoobril Alexela Kontserdimajas 21. korda Lahe Koolipäev ning teemaks on “Tee hirmudest oma tugevus”. Osalevad õpilasesinduse liikmed.

17. oktoober kell 9.45  KIKi projekti raames 7. klass Pernova Loodusmajas

18. oktoober  Koolimaja 60. sünnipäeva ja kooli 170. sünnipäeva tähistamine

19. oktoober  Vilistlaste kokkutulek

22. oktoober   Õpetajad osalevad Pärnumaa hariduskonverentsil “Mitmepalgeline keel”

25. oktoober   Häädemeeste noortekeskuse sünnipäev

21. – 27. oktoober   Koolivaheaeg

31. oktoober kell 9.45  KIKi projekti raames 8. klass Pernova Loodusmajas

31. oktoober kell 9.00 – 10.35 Liiklusohutuse alane koolitus 9. klassile.

1. november kell 9.45  KIKi projekti raames 9. klass Pernova Loodusmajas

12. november   9. klassi õpilased lähevad Endla teatrisse vaatama etendust “Kui Hamlet oleks …”.

18. november kell 9.00 – 10.30 Rahvakunsti Liidu projekti “Meister kooli” raames külastab 7. ja 8. kl käsitöötundi rahvarõivameister Anu Randmaa.

22. november   Trummipäev noortekeskuses

KIIDAME JA TÄNAME

20. septembril sai taas teoks seitsmes Maailmakoristuspäev. Kiidame ja täname osalemise eest 3. klassi ja õpetaja Minoret Miisnat, 4. klassi ja õpetaja Aira Rahu, 5. klassi ja õpetaja Eeva Noni, 6. klassi ja õpetaja Tatjana Raapi, 9. klassi ja õpetaja Astrid Rosenbergi, 10. klassi ja õpetaja Krista Hütti, 11. klassi ja õpetaja Heli Lanki.

21. septembril toimus traditsiooniline „Maal elamise päev“. Toimusid erinevad tegevused Jõulumäel. Kiidame ja täname meie õpilasesindust, kes korraldas kohvikut ja kogus raha õpilasesinduse poolt korraldatavate kooliürituste korraldamiseks.